Almanya Ziyaretlerimiz

Almanya Ziyaretlerimiz

11.04.2013 3831


  “2012-1-Tr1-Leo01-37690 Numaralı Avrupa ‘da Çocuk Eğitiminde Becerilerinin Geliştirilmesi” konulu  AB Projemiz

Okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Öğretmeni Sibel DURU ve bir grup öğrencisi  “2012-1-Tr1-Leo01-37690 Numaralı Avrupa ‘da Çocuk Eğitiminde Becerilerinin Geliştirilmesi” konulu  AB Projesi çerçevesinde; 13 OCAK– 9 ŞUBAT 2013 tarihleri arasında Almanya’da yaptıkları bir aylık stajlarını tamamlayarak Avanos’a döndüler.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğretmeni Sibel DURU ve öğrenciler bir aylık staj sürecinde Almanya’daki Okulöncesi Eğitim Kurumlarında edindikleri izlenimleri öğretmenlerle ve öğrencileriyle paylaştılar.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğretmeni Sibel DURU, şunları anlattı: “Öncelikle öğrencilerimiz Almanya’da ikişerli gruplar halinde toplam altı okula dağıtıldılar. Bu öğrencileri belli süreler dâhilinde uygulama okullarında benim tarafımdan ziyaret  ediliyordu.

Almanya’da Okulöncesi eğitim “KİNDER GARDEN” olarak tanımlanır. Bu kurumlar Kiliseler veya Belediyeler bünyesinde faaliyet göstermektedirler. Okulöncesi eğitim paralıdır ve mecburidir. Süresi en az 2 yıldır. Çocuklar daha ilköğretim çağında iken ilgi ve yetenekleri doğrultusunda sonraki eğitim programlarına yönlendirilirler. Ekonomik yönden zayıf olan ailelerin çocuklarının eğitim giderleri devlet tarafından sübvanse edilmektedir.

Okulöncesi kurumlara devam eden çocukların dili, dini vb etnik ve kültürel farklılıkları dikkate alınır. Örneğin İslam dinince haram sayılan bir gıda Müslüman bir çocuğa ikram edilmez. Başka bir örnek, farklı etnik ve kültürlerden gelen çocukların milli ve dini günlerinde özel kutlamalar yapmaları için imkânlar sağlanır.

Okulların günlük işleyişinde bürokratik işlemler çok sınırlıdır. Örneğin bir öğrenci alış-veriş merkezine götürülecekse veliden muvafakat, mülki amirden onay almanıza gerek görülmüyor. Öğretmene güveniliyor. Hava şartlarına paralel olarak çocukların bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamak için karlı ve yağmurlu günleri fırsat olarak değerlendiriyorlar.  Eğitim-öğretimde, yaparak ve yaşayarak öğrenmeye öncelik verilmektedir. Sınıflarda öğretmene düşen öğrenci sayısı bizim bulunduğumuz eyalette 5-6 öğrenciydi. Ayrıca ortaöğretimde öğrenim gören öğrenciler bu kurumlarda birer aylık toplum hizmeti görevi adı altında sorumluluk üstlenirler. Öğretmene saygınlık üst düzeydedir. Fiziki ortamlar çok güzel, araç-gereç bakımından çok zengin ve bize göre çok ilerdeler. Veliler öğretmenin görüşlerine çok değer veriyorlar. Öğretmenler haftada bir kez toplanarak öğrencilerin kişisel gelişimleri hakkında değerlendirme yaparlar. Bazı okullarda da farklı kültürlerden gelen çocukların ailelerine de Birlikte Yaşama Eğitimi verilmektedir.” Dedi.

İngilizce KursuAB Projesi Almanya HareketliliğiAB Projesi Almanya HareketliliğiAB Projesi Almanya HareketliliğiAB Projesi Almanya HareketliliğiAB Projesi Almanya Hareketliliği



2012-1-Tr1-37664 Numaralı Mesleki Eğitim Alan Öğrencilerin İş Piyasasına Uyumu İçin Avrupa’da Staj”Konulu Projemiz

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde , “2012-1-Tr1-37664 Numaralı Mesleki Eğitim Alan Öğrencilerin İş Piyasasına Uyumu İçin Avrupa’da Staj” konulu  AB Projesi çerçevesinde; okulumuz Müdür Başyardımcısı Mahmut AKTÜRK ve 6 öğrenci  14-27 Nisan 2013 tarihleri arasında Almanya’da yaptıkları 14 günlük stajlarını tamamlayarak Avanos’a döndüler.

Müdür Başyardımcısı Mahmut AKTÜRK ve öğrenciler 14 günlük staj sürecinde Almanya’da edindikleri izlenimleri,  öğretmenleri ve öğrencileriyle paylaştılar.

Müdür Başyardımcısı Mahmut AKTÜRK, şunları anlattı: “Öncelikle öğrencilerimize Almanya’nın tarihi, yönetim şekli, ekonomik durumu ve mesleki eğitim sistemi hakkında bilgi verildi. Öğrencilerimiz staj süresince; konuk ilişkileri, açık büfe uygulamaları, yiyecek servisi uygulamaları, ön büro hizmetleri, alkollü-alkolsüz kokteyl hazırlama ve servisi,  animasyon hizmetleri ve tur operatörlüğü konularında eğitim aldılar.

Müdür Başyardımcısı Mahmut AKTÜRK, 14 günlük staj süresince Almanya’nın önemli şehirlerinden olan Regersburg, Münih ve Nurnberg’i gezme imkanı bulduklarını anlattı. Ayrıca Çek Cumhuriyetinin başkenti Prag’a gezi düzenlediklerini, öğrencilerimizin tarihi ve doğal güzelliklere hayran kaldıklarını açıkladı.

Avanos Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Alaettin KÜÇÜKÖNER, Müdür Başyardımcısı Mahmut AKTÜRK ve öğrencilerini anlamına uygun, verimli ve başarılı gezilerinden dolayı hem tebrik etti hem de teşekkür etti.


almanya Proje Dönüşalmanya Proje Dönüşalmanya Proje Dönüşalmanya Proje Dönüşalmanya Proje Dönüşalmanya Proje Dönüş