"Gelecek Vaad Eden Şefler Avrupa'da"

Projemizin Adı: "Gelecek Vaad Eden Şefler Avrupa'da"

 

PROJE NO: [2021-1-TR01-KA122-VET-000017234]

31.07.2023 99

AVANOS MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

 

Projemizin Adı: "Gelecek Vaad Eden Şefler Avrupa'da"

 

PROJE NO: [2021-1-TR01-KA122-VET-000017234]

 

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı(Türkiye Ulusal Ajansı)

Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği Projesi

 

Projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 43.036 Euro Hibe ile desteklenmiştir. Proje kapsamında 4 öğrenci + 2 refakatçi (28 gün), ikinci akışta 3 öğrenci + 3 refakatçi (her ay 1 refakatçi 7 günlük) İSPANYA/Barcelona da olmak üzere staj yapacaklar.

 

                                                            PROJENİN AMACI:

      Projemizde, kurumumuzda Yiyecek İçecek Hizmetleri  Alanlarının bulunması ve bu alanlarda öğrenim gören öğrencilerin mesleki anlamda becerilerinin geliştirilmesi ve mesleki eğitimde yapacakları stajın ve hareketliliklerinin belgelenmesi, staj faaliyetlerinin yapılacağı ülkelerdeki uygulamaları yerinde gözlemleme ve deneyimleme fırsatı bularak kendi mesleki ve kişisel gelişimlerini güçlendirmeleri, iş piyasasının ihtiyaçlarını karşılayabilecek vasıflı bireyler haline gelmelerini sağlamak ve kurumlarımızda verilen eğitimin uluslararası standartlarda olması için niteliğini artırmak amaçlanmaktadır.

      Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında sadece bölgemizde değil ülkemiz genelinde kalifiye eleman sıkıntısı mevcuttur. Bu bağlamda; uluslararası deneyime sahip şef adayları yetiştirmek, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu nitelikte Yiyecek İçecek Hizmetleri mezunlarının sayısının artması nedeni ile kurumlarımızda mesleki eğitim alan katılımcıların rakiplerinden bir adım önde iş hayatına atılmalarını ve istihdam olanaklarının kolaylaştırılmasını sağlamak, katılımcılarımızın dil becerilerinin gelişimini sağlamak ve onları daha donanımlı bir hale getirmek, proje süresince elde edilecek olan mesleki ve kültürel kazanımların diğer öğrenciler ve gençlerle paylaşımını sağlamak amacı ile hazırlanmıştır.    

Projemizin iki hareketliliği bulunmaktadır;

   Hareketlilikte kurumumuz 10.ve 12. Sınıflarda "Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında" eğitim gören 7" katılımcımız ve 5 refakatçimizin İspanya/Barcelona da bulunan " Tapas Divan'' isimli işletmede becerilerini geliştirmelerini kapsamaktadır.

 

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANINDA

ÜLKE

Şehir

Refakatçı

Sayısı

Öğrenci

Sayısı

Proje Hareketlilik Tarihleri

Gidiş Tarihi

Dönüş Tarihi

İSPANYA

BARCELONA

2

4

26 Ekim 2022

22 Kasım 2022

İSPANYA

BARCELONA

3

3

              23 Kasım 2022

23 Şubat 2022