AVANOS MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
Projemizin Adı: "Gelecek Vaad Eden Şefler Avrupada"
PROJE NO: [2021-1-TR01-KA122-VET-000017234]
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı(Türkiye Ulusal Ajansı)
Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği Projesi
Projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 43.036 Euro Hibe ile desteklenmiştir. Proje kapsamında 4 öğrenci + 2 refakatçi (28 gün),ikinci akışta 3 öğrenci + 3 refakatçi (her ay 1 refaketçi 7 günlük) İSPANYA/Barcelona da olmak üzere staj yapacaklar .
PROJENİN AMACI:
Projemizde, kurumumuzda Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanlarının bulunması ve bu alanlarda öğrenim gören öğrencilerin mesleki anlamda becerilerinin geliştirilmesi ve mesleki eğitimde yapacakları stajın ve hareketliliklerinin belgelenmesi, staj faaliyetlerinin yapılacağı ülkelerdeki uygulamaları yerinde gözlemleme ve deneyimleme fırsatı bularak kendi mesleki ve kişisel gelişimlerini güçlendirmeleri, iş piyasasının ihtiyaçlarını karşılayabilecek vasıflı bireyler haline gelmelerini sağlamak ve kurumlarımızda verilen eğitimin uluslararası standartlarda olması için niteliğini artırmak amaçlanmaktadır.
Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında sadece bölgemizde değil ülkemiz genelinde kalifiye eleman sıkıntısı mevcuttur. Bu bağlamda; uluslararası deneyime sahip şef adayları yetiştirmek, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu nitelikte Yiyecek İçecek Hizmetleri mezunlarının sayısının artması nedeni ile kurumlarımızda mesleki eğitim alan katılımcıların rakiplerinden bir adım önde iş hayatına atılmalarını ve istihdam olanaklarının kolaylaştırılmasını sağlamak, katılımcılarımızın dil becerilerinin gelişimini sağlamak ve onları daha donanımlı bir hale getirmek, proje süresince elde edilecek olan mesleki ve kültürel kazanımların diğer öğrenciler ve gençlerle paylaşımını sağlamak amacı ile hazırlanmıştır.
Projemizin iki hareketliliği bulunmaktadır;
Hareketlilikte kurumumuz 10.ve 12. Sınıflarda "Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında" eğitim gören 7" katılımcımız ve 5 refakatçimizin İspanya/Barcelona da bulunan " Tapas Divan'' isimli işletmede becerilerini geliştirmelerini kapsamaktadır.
PROJE HAREKETLİLİK ÇİZELGESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANINDA |
|||||
ÜLKE |
Şehir |
Refakatçı Sayısı |
Öğrenci Sayısı |
Proje Hareketlilik Tarihleri |
|
Gidiş Tarihi |
Dönüş Tarihi |
||||
İSPANYA |
BARCELONA |
2 |
4 |
15 Mayıs 2022 |
12 Haziran 2022 |
İSPANYA |
BARCELONA |
3 |
3 |
31 Temmuz 2022 |
30 Ekim 2022 |
KATILIMCI PROFİLİ
Proje hareketliliğine katılacak öğrencilerin seçimi iki şekilde gerçekleştirilecektir;
a) Proje toplantılarına katılacak öğrenciler uygun kriterler doğrultusunda başvuru yolu ile alınacaklardır.
b) Proje kapsamında işletmede görev alabilen, grup çalışmasına yatkın,koordine edebilen,uyumlu ve projenin aktif olarak yürütülmesinde sorumluluk üslenebilecek öğrencilerin katılımı gerçekleşecektir.
KATILIMCILARA VERİLECEK BELGELER:
1- İşletme tarafından katılımı gösteren sertifika
2- Europass Hareketlilik Belgesi
KATILIMCILARDAN BEKLENEN GÖREVLER
1-Noterden muvaffakatname almak (noter maliyeti veli tarafından karşılanacaktır.)
2-Hazırlık programlarına katılmak
3-Yurt içinde ve yurt dışında proje kapsamında verilecek tüm görevleri yerine getirmek
4-Gidilecek ülkenin toplumsal ve hukuksal kurallarına uymak
5-Refakatçi öğretmenler ve proje yönetim ekibinin tüm uyarılarına dikkat etmek
6-İstenilen belgeleri zamanında teslim etmek
PROJE KAPSAMINDA KARŞILANACAK MALİYETLER
1-Ulaşım giderleri
2-Konaklama ücretleri
3-Yurt dışında bulunulan sürede üç öğün yemek
4-Sertifika ve diğer belge giderleri
5-Yurtdışı çıkış harcı
6-Sigorta bedelleri
7-Refakatçi giderleri
8-Kültürel geziler ve İhtiyaç duyulan rehber giderleri
9-Dil eğitimi giderleri
ÖĞRENCİLERİN KARŞILAYACAĞI GİDERLER
1-Noter giderleri
2-Biyometrik fotoğraf giderleri
3-Pasaport Harcı
4-Kılık kıyafet çanta gibi kişisel hazırlık giderleri
5-Yurt dışında kişiye özel harcamalar (cep harçlığı)
( Konaklama, yemek, ulaşım proje kapsamında karşılanacaktır ancak öğrencinin ekstradan boş zamanlarında çay, kahve gibi harcamaları kendisi tarafından ödenecektir. Ortalama 50 ile 100 euro arasında bir harçlık fazlasıyla yeterli olacaktır )
UYGUNLUK KRITERLERİ
A. GENEL ŞARTLAR
1.Kurumumuzda 10. ve 12.sınıflarında Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri olmaları,
2.Akademik anlamda başarılı olmaları (genel ortalama 70/100 ve üzeri),
3.Yapılan uygulamalı derslerden alınan mesleki beceri notlarının yüksekliği (70/100 ve üzeri),
4.Disiplin cezası almamış olmamaları,
5.Grup çalışmasına yatkın, temsil yeteneği yüksek
6.Proje yürütme ekibince hazırlanan yabancı dil sınavından 60 üzerinde not almak,
7.Seyahat edebilmelerine engel herhangi bir durumlarının olmaması
8.Ekip çalışmasına uyumlu,kurumumuzu ve Ülkemizi yurt dışında temsil Yeteneğine sahip olmak
B. ÖZEL ŞARTLAR ( Başvuru formu- Puanlama)
1. Proje ortaklık dilini ( İngilizce) kullanabilme :30 puan
(Yazılı ve uygulamalı sınavlardan başarılı olmak )
2. Grup çalışmasına yatkınlığı, temsil yeteneği; 20 puan
3. Mesleki beceri yatkınlığı : 20 puan
4. Başarı Düzeyi/Mevcut Not ortalaması : 15 puan
5. Takdir ve Teşekkür Belgesi : 15 puan
( Takdir 10, Teşekkür 5 puan)