YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI |
Alanın Amacı: Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları ve hizmet sektöründeki gelişmeler doğrultusunda, mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Alanın Tanımı: Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
Bu alan, otel, restoran, kafeterya, bar, pastane, toplu beslenme kurumları vb. yerlerde hijyen kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip, müşteriye sunulduğu hizmet alanıdır.
Yiyecek içecek hizmetleri hızlı bir gelişim ve değişim göstererek dünyada ve ülkemizde önemli bir istihdam alanı haline gelmiştir.
Bu alanda rekabet koşullarına ayak uydurabilmek için sektörün istediği yeterlilikleri kazanmış, dünya standartlarında hizmet verecek kaliteli insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır
GİRİŞ KOŞULLARI
Teknik lise bölümüne giriş koşulu, LGS sınavından yeterli puanı alarak mülakat sınavına giriş hakkını kazanmak ve mülakatta başarılı olmak.
Meslek lisesine giriş koşulu, 9. sınıftan sonra alan tercih formunda alanı tercih etmek ve belirlenen kontenjan içerisine girme hakkı kazanabilmek.
10. Sınıfın Sonunda
Dikkate Alınarak Dal Seçimi Yapılır..
EĞİTİM SÜRESİ
Alan Programının Eğitim Süresi, 9. Sınıftan sonra 3 Öğretim Yılı ile, Toplam 4 (dört) yıldır..
MESLEK ELEMANINDA ARANAN ÖZELLİKLER
ALANA AİT DALLAR
OKULUMUZDA AÇIK OLAN DALLAR
Teknik lise bölümünde;
EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI
Bu alan mezunlarının SINAVSIZ yerleşebilecekleri MESLEK YÜKSEKOKULU ve ÖN LİSANS PROĞRAMLARI şunlardır:
4 yıllık fakültelerden bazıları:
İŞ BULMA İMKANLARI